[update 1.9.8.0] Project targets borked?

Ki
KimBooY
Posts: 2
Joined: Thu Jun 14, 2018 6:01 pm
Platform: Windows

Thu Jun 14, 2018 6:07 pm Post

While the update went smoothly for me overall, it seems to have borked the "Project Targets" feature, which is not registering a lot of the files in the manuscript, whether they are marked for "include in compile" or not. It was working fine on all projects prior to the update, which I know as it is a feature I reference a lot. Both the "Manuscript Target" and the "Session Target" are giving very wonky results. In the "Session Target", in fact, it is showing negative numbers.

Example of Manuscript Target issue: there is over 30k words in the collected files as of last time I checked, but now it is only showing that there are 1,087.

Example of Session Target issue: It seems to be showing the whole word count(?) in the negative, that is, "-30,037 of 500 words".

Sc
Scotterz
Posts: 1
Joined: Fri Jun 22, 2018 2:12 am
Platform: Windows

Fri Jun 22, 2018 2:22 am Post

I'm having the same issue since the update.

My draft target is now short of 4688 words.
My session target has -4688 words which I can't get to zero out

I tried pasting 5000 words into the MS. Then resetting the session target once it had climbed past 0. Then I hit the reset button but it went back to -4688 words.

ETA: Going through my individual scenes I've found two separate scenes which although they show 11k and 14k characters respectively, each only shows a count of 1 word. These two scenes make up the -4688 word count issue.

Ki
KimBooY
Posts: 2
Joined: Thu Jun 14, 2018 6:01 pm
Platform: Windows

Thu Jul 12, 2018 5:07 pm Post

I thought it cleared up but now it's doing it again -- this time giving me negative starting "session targets", that is, instead of starting a session target at zero it is starting it at -716. I'm pretty sure the manuscript target has gone off again, as I wrote 500 words yesterday but the total word count went DOWN by -23. ?????

Any idea what is going on? Or when it will be fixed?

User avatar
krastev
Posts: 136
Joined: Fri Feb 05, 2016 5:21 am
Platform: Windows

Thu Jul 12, 2018 7:37 pm Post

I doubt they gonna fix it in 1.9... What I really hope is, that they would make the targets work in v3.
Krastev
Scrivener for Windows Version 1.9.8.0
Windows 10 Home 64-bit
Testing Scrivener Beta for Windows

Fr
Freddy
Posts: 8
Joined: Fri Feb 16, 2018 2:32 pm
Platform: Mac

Sat Jul 14, 2018 1:04 pm Post

Dear Writing Friends,

I just updated to Scrivener 3.0.3 and keep having problems with the Project Targets.

Here Scrivener shows me 2,404 words in the whole project (yes, I know, quite at the beginning):

words.png
words.png (10.66 KiB) Viewed 1050 times


while the Progress Window insists on just 455 words counting towards my overall goal:

project.png
project.png (24.39 KiB) Viewed 1050 times


I have been trying quite everything to get this fixed, with no success.

Best
Freddy

User avatar
DavidR
Posts: 520
Joined: Fri Mar 08, 2013 12:21 am
Platform: Windows

Sat Jul 14, 2018 4:45 pm Post

Freddy, since you're using the beta version (Windows v. 3.x), it might be most useful to post this in the beta testing forum. There seems to be a thread there on this topic, though it is a couple of months old.
David
Scrivener for Windows Version 1.9.7
Windows 7 Pro 64-bit

What's the difference between a free lance and a loose cannon?

User avatar
krastev
Posts: 136
Joined: Fri Feb 05, 2016 5:21 am
Platform: Windows

Sat Jul 14, 2018 5:44 pm Post

DavidR wrote:Freddy, since you're using the beta version (Windows v. 3.x), it might be most useful to post this in the beta testing forum. There seems to be a thread there on this topic, though it is a couple of months old.

It looks like, to me, Freddy is using Mac.
Krastev
Scrivener for Windows Version 1.9.8.0
Windows 10 Home 64-bit
Testing Scrivener Beta for Windows

Fr
Freddy
Posts: 8
Joined: Fri Feb 16, 2018 2:32 pm
Platform: Mac

Sat Jul 14, 2018 6:38 pm Post

krastev wrote:It looks like, to me, Freddy is using Mac.


Yes I do. I'm running Scrivener 3.0.3 for Mac under macOS 10.12.6.

I just contributed to this topic in the Windows forum so I wouldn't need starting another one.

User avatar
devinganger
Posts: 1099
Joined: Sat Nov 06, 2010 1:55 pm
Platform: Mac, Win + iOS
Location: Monroe, WA 98272 (CN97au)
Contact:

Sat Jul 14, 2018 9:34 pm Post

Freddy wrote:
krastev wrote:It looks like, to me, Freddy is using Mac.


Yes I do. I'm running Scrivener 3.0.3 for Mac under macOS 10.12.6.

I just contributed to this topic in the Windows forum so I wouldn't need starting another one.


That's not really how it works around here. You should post in the appropriate forum, even if that means starting a new topic, as what seems like the same problem could actually have two totally different causes between the two sets of code.
--
Devin L. Ganger, WA7DLG
Not a L&L employee; opinions are those of my cat
Winner "Best in Class", 2018 My First Supervillain Photo Shoot

Fr
Freddy
Posts: 8
Joined: Fri Feb 16, 2018 2:32 pm
Platform: Mac

Sun Jul 15, 2018 2:56 pm Post

devinganger wrote:
That's not really how it works around here. You should post in the appropriate forum, even if that means starting a new topic, as what seems like the same problem could actually have two totally different causes between the two sets of code.


Thanks for letting me know! I will procede as recommended.