Missing underline

se
seanmcint
Posts: 3
Joined: Thu Jan 23, 2014 2:50 pm
Platform: Mac

Thu Jan 23, 2014 2:54 pm Post

When I export to a word doc and open in Pages, my underlines do not show up. According to the formatting menu the text is underlined but it is not. Also if I try and underline any text in the same document, the underline is not visible. :?:

User avatar
KB
Site Admin
Posts: 20827
Joined: Tue Jun 13, 2006 11:23 pm
Platform: Mac
Location: Truro, Cornwall
Contact:

Thu Jan 23, 2014 6:34 pm Post

I can't think of anything that would cause that - underlines definitely work. I wonder if it could be a font issue. What font are you using? What happens if you try a different font?
"You can't waltz in here, use my toaster, and start spouting universal truths without qualification."

User avatar
Jaysen
Posts: 6278
Joined: Mon Dec 17, 2007 4:00 am
Platform: Mac + Windows
Location: East-Be-Jesus-Nowhere SC, USA

Thu Jan 23, 2014 6:47 pm Post

Sorry if this is a stupid question, but are you exporting or compiling? If the later are you sure you are not overriding the formating in the compile settings?
Jaysen

I have a wife and 2 kids that I can only attribute to a wiggle, a giggle, and the realization that she was out of my league so I might as well be happy with her as a friend. 26 years marriage later, I can't imagine life without her. -Me 10/7/09

ImageImage

se
seanmcint
Posts: 3
Joined: Thu Jan 23, 2014 2:50 pm
Platform: Mac

Fri Jan 24, 2014 1:43 pm Post

Jaysen wrote:Sorry if this is a stupid question, but are you exporting or compiling? If the later are you sure you are not overriding the formating in the compile settings?


Yes, I am compiling to a docx file. However, when I open the file, in Pages, the formatting menu says that the text is underlined. Problem is, there is no underline visible on the page. I have tried exporting from pages to PDF and also printing.

I initially thought that I would add the underlines myself within Pages but it simply will not do it. A new Pages document functions normally.

Have attached a screenshot.

Screen Shot 2014-01-24 at 16.39.24.png
Screen Shot 2014-01-24 at 16.39.24.png (240.67 KiB) Viewed 204 times

User avatar
Jaysen
Posts: 6278
Joined: Mon Dec 17, 2007 4:00 am
Platform: Mac + Windows
Location: East-Be-Jesus-Nowhere SC, USA

Fri Jan 24, 2014 1:50 pm Post

As KB suggested (I should learn to never suggest anything once KB has posted) try changing the font in pages. Ex, highlight the offending text and use something other than courier. My bet is that there is no underline for the font (which seems odd to me). If that works, go back to compile and change the output font to the font that worked in pages. If that fixes the problem then it is 100% a font issue.

I must admit to being curious about the rest of the text from the sample provided.
Jaysen

I have a wife and 2 kids that I can only attribute to a wiggle, a giggle, and the realization that she was out of my league so I might as well be happy with her as a friend. 26 years marriage later, I can't imagine life without her. -Me 10/7/09

ImageImage

User avatar
KB
Site Admin
Posts: 20827
Joined: Tue Jun 13, 2006 11:23 pm
Platform: Mac
Location: Truro, Cornwall
Contact:

Fri Jan 24, 2014 2:39 pm Post

If the underline button is getting selected, then the underline is definitely being included in the file correctly and the problem is something in how it is getting displayed. If changing the font doesn't help, then another thing to check is whether the underline is white and thus not visible (although I'm not entirely sure how to change the underline colour in the new Pages).
"You can't waltz in here, use my toaster, and start spouting universal truths without qualification."