App doesn't keep its layout when working on 2 different PC's

sb
sbradabang
Posts: 33
Joined: Thu Aug 01, 2019 2:31 pm
Platform: Windows

Thu Jun 18, 2020 3:08 pm Post

I'm seeing this in RC7. I have a project on a cloud drive, on which I work in two different places. When I stop working on it on one of the two PC's and open it on the other, Scrivener loses the layout I had set up (editors width, basically) and I have to restore the layout from a backup. Not a big deal, but it's irritating.

sb
sbradabang
Posts: 33
Joined: Thu Aug 01, 2019 2:31 pm
Platform: Windows

Sat Jun 20, 2020 8:16 am Post

Feeling like I'm the only one with this problem... :?

User avatar
xiamenese
Posts: 4424
Joined: Mon Jan 29, 2007 1:32 am
Platform: Mac
Location: London or Exeter, UK.

Sat Jun 20, 2020 2:10 pm Post

Layouts are local to each machine, not a feature of the project. You can work on a project on a machine with a 4K monitor and on a small notebook … you'd need a different layout on each to be able to work on it.

:)

Mark
The Scrivenato sometimes known as Mr X.
iMac 27" (late 2015) 10.15.6, 24GB RAM, 512GB SSID
MBP17" (late 2011) 10.13.6, 16GB RAM, 2TB SSID
2017 iPad, iPadOS 14, 128GB, Apple Pencil
Scrivener, Scapple, Nisus Writer Pro, Bookends …

User avatar
Sanguinius
Posts: 618
Joined: Sun Dec 04, 2011 4:16 pm
Platform: Windows

Sat Jun 20, 2020 4:00 pm Post

To build off what Mark said, even though each machine uses its own layout, you can save all the layouts in your project and easily switch between them with the Window>Layouts option.

sb
sbradabang
Posts: 33
Joined: Thu Aug 01, 2019 2:31 pm
Platform: Windows

Sun Jun 21, 2020 6:29 am Post

Actually, I thought layouts were automatically saved with the project, and the last used were selected when I open the project on the other PC - which would suit me, because I use exactly the same layout on both PC's. I saved my layout, and I select it after opening the project; but it's quite annoying doing it every time.