"Split at selection" needs 2 prompts

HL
HLCorrie
Posts: 33
Joined: Fri Feb 02, 2018 2:55 pm
Platform: Windows

Sun Jan 12, 2020 12:46 pm Post

When I try to split a scrivening via right click, I have to choose "Split at selection" twice before the function activates.
How to:
  • Mark the lower half of a scrivening (mine was in a folder)
  • Right click on the marked text and pick "Split at selection"

This option works fine if you don't mark the text, so maybe I'm using it wrong.

Sk
SkyPilot
Posts: 39
Joined: Fri Apr 12, 2013 10:08 pm
Platform: Windows

Sun Jan 19, 2020 7:09 pm Post

If I understand your question correctly, I'm unable to replicate this.

I've used Windows v1 and beta .34, and both seem to split exactly where I've placed my cursor, just as soon as I select "Split At Selection" in the right click menu.

User avatar
lunk
Posts: 3742
Joined: Wed Aug 21, 2013 4:24 pm
Platform: Mac + iOS
Location: Sweden 64° N

Sun Jan 19, 2020 8:57 pm Post

If you just want to split, don’t select any text. Just put the cursor where you want the split.
I am a user, writing non-fiction and science, using:
* Mac Scrivener 3 on a Macbook 12”, MacBook Pro 13”, and iMac 27”, all running Mojave.
* iOS Scrivener 1 on an iPhone 11 Pro, iPad Air 9.7”, and iPad Pro 12.9”, all running the latest iOS