Contraction problems on iPadOS 13 beta

JS
JSSmith83
Posts: 8
Joined: Sun Sep 03, 2017 8:34 pm
Platform: Mac + iOS

Mon Jul 08, 2019 9:20 pm Post

I know it's a beta, just reporting the bug I'm finding.

On my 11-inch iPad Pro with iPadOS 13 beta and the Smart Keyboard Folio, whenever I type an apostrophe for a contraction, the following 2 letters are upper case. It's a weird bug that's driving me crazy.
It doesn't happen on the on screen keyboard, and I don't have another bluetooth keyboard to test it out.

Thanks for all the work you guys do, and if anyone knows a work around, let me know!

sk
skrubbles
Posts: 10
Joined: Sat Oct 08, 2016 4:40 am
Platform: Mac + iOS

Fri Jul 19, 2019 3:31 pm Post

I'm also experiencing this problem on the iPadOS beta. I'm actually going to revert until it's officially released, because this is driving me crazy.

Th
Thelgord
Posts: 15
Joined: Mon Oct 12, 2009 11:02 pm

Sun Jul 28, 2019 12:57 am Post

I am having this same issue. It doesn’t show up in any other editor or text field for any other application that I have noticed yet. iPad Pro (First Gen) 12.9”.

ma
marcoiac
Posts: 445
Joined: Mon Aug 29, 2011 12:12 am
Platform: Mac

Sun Jul 28, 2019 11:49 pm Post

I am seeing the same thing too on an iPad 9.5" using Apple's Keyboard. Only first letter after the apostrophe is capitalized in my case. If you delete the upper case letter and retype then you get lower case

lo
loraleiffxi
Posts: 24
Joined: Tue Feb 09, 2016 11:10 pm
Platform: Windows

Wed Jul 31, 2019 4:32 pm Post

I have the 9.7" iPad Pro with the iPadOS 13 installed. I am having the same issues with the letter after the apostrophe being capitalized.

Ka
Kalus
Posts: 22
Joined: Fri Nov 21, 2008 8:04 am
Platform: Mac

Wed Aug 07, 2019 7:19 pm Post

Just chiming in to say I'm seeing this too! Ah, the joy of Beta.

lo
loraleiffxi
Posts: 24
Joined: Tue Feb 09, 2016 11:10 pm
Platform: Windows

Mon Aug 12, 2019 4:46 pm Post

I just upgraded IpadOS to the new beta (5), and the problem is still there. Is this something that needs to be reported to Apple as a bug in their beta, or is it something that needs to be looked at in Scrivener?

User avatar
xiamenese
Posts: 4080
Joined: Mon Jan 29, 2007 1:32 am
Platform: Mac
Location: London or Exeter, UK.

Mon Aug 12, 2019 10:00 pm Post

loraleiffxi wrote:I just upgraded IpadOS to the new beta (5), and the problem is still there. Is this something that needs to be reported to Apple as a bug in their beta, or is it something that needs to be looked at in Scrivener?

A) it’s Apple's bug
B) I’d bet that KB is aware of it and trying to find a way round it in case Apple doesn’t fix it.

Mark
The Scrivenato sometimes known as Mr X.
rMBP 13" (early 2015) 10.14.6, 8GB RAM, 512GB SSID
MBP17" (late 2011) 10.13.6, 8GB RAM, 512GB SSID
2017 iPad, iOS 12.3.1, 128GB, Apple Pencil
Scrivener, Scapple, Nisus Writer Pro, Bookends …

JS
JSSmith83
Posts: 8
Joined: Sun Sep 03, 2017 8:34 pm
Platform: Mac + iOS

Wed Aug 14, 2019 1:17 am Post

I reported it in the first beta, but I’m sure that it wouldn’t hurt with more people reporting.

I’ve gotten around this by turning off auto-capitalization with hardware keyboards off for now though. That might help you guys as well.

User avatar
AmberV
Posts: 23702
Joined: Sun Jun 18, 2006 4:30 am
Platform: Mac + Linux
Location: Ourense, Galiza
Contact:

Tue Sep 17, 2019 8:14 pm Post

This will be fixed in the upcoming iOS 13 compatibility release! Thanks for the reports.
.:.
Ioa Petra'ka
“Whole sight, or all the rest is desolation.” —John Fowles