Issue with the way 'Scrivenings' displays in version 1.7.2.3

Ja
Jack
Posts: 3
Joined: Fri Aug 08, 2014 3:45 am
Platform: Linux

Fri Aug 08, 2014 4:05 am Post

I've installed Scrivener Version 1.7.2.3 beta (64 bit) on Linux Mint 17 (x64) running Cinnamon.

As I've been working my way through the tutorial, I am on 'Step 11: Scrivenings' and I have an issue with how the scrivenings are displaying.

If I highlight a 'folder' document in the Binder (such as 'Part 2: Organisation') then select the scrivenings view, the multiple sections display correctly, filling the entire Editor View and being separated by dotted lines.

However, when I try to follow the instructions on 'Step 11: Scrivenings' the scrivenings display in the Editor View does not display correctly. Instead of filling the entire width of the Editor View, it only fills a tiny fraction of the left side of the Editor View.

I've tried deleting the tutorial project I was working on and creating a new one, but the behavior is the same. Is there a setting somewhere I need to adjust to correct this issue? Is anyone else able to reproduce this issue?

Thanks in advance.
Attachments
scrivenings.png
Scrivenings view isn't displaying correctly.
scrivenings.png (156.89 KiB) Viewed 2312 times

User avatar
garpu
Posts: 2085
Joined: Mon Oct 25, 2010 9:38 pm
Platform: Linux

Fri Aug 08, 2014 11:58 am Post

scriv_text_cutoff.jpg
scriv_text_cutoff.jpg (359.89 KiB) Viewed 2302 times


I can reproduce this, if I select 2-3 out of several in Scrivenings mode. otherwise works fine if I view everything. (64 bit, if it matters.)

ETA: doesn't happen with the windows version running in WINE.

Yet Another Edit: if I select 2-3 documents in a collection, I'll get the bugged cut off text, as well.
Slackware-current 64-bit, XFCE

se
setherd
Posts: 20
Joined: Tue Apr 08, 2014 7:00 am
Platform: Mac, Win + Linux

Fri Aug 08, 2014 8:10 pm Post

I can replicate this as well.
Linux Mint 17 64bit

Ja
Jack
Posts: 3
Joined: Fri Aug 08, 2014 3:45 am
Platform: Linux

Fri Aug 08, 2014 8:47 pm Post

I just installed the 32 bit version of Scrivener(1.7.2.3) on Mint17 x64, and the display issue still occurs.

I was trying to determine whether or not it was directly related to the version of the software. I suppose the next step is to spin up a 32 bit version of Mint in a VM and test to see if it's related to the OS architecture.

User avatar
garpu
Posts: 2085
Joined: Mon Oct 25, 2010 9:38 pm
Platform: Linux

Fri Aug 08, 2014 9:16 pm Post

I think it's a linux thing, because I don't get it in WINE.
Slackware-current 64-bit, XFCE

Ja
Jack
Posts: 3
Joined: Fri Aug 08, 2014 3:45 am
Platform: Linux

Fri Aug 08, 2014 9:42 pm Post

garpu wrote:I think it's a linux thing, because I don't get it in WINE.


You're right, it does sound linux specific. I don't see a forum for reporting bugs for the Linux version. Is there anything else I should do to report this to the developer(s) or is this thread enough?

Thanks for your help.

User avatar
garpu
Posts: 2085
Joined: Mon Oct 25, 2010 9:38 pm
Platform: Linux

Sun Aug 10, 2014 2:46 am Post

They'll find it. :) AmberV and Tiho_d lurk. I haven't seen LAP in awhile in the forums, but he lurks, too.
Slackware-current 64-bit, XFCE

ak
akicif
Posts: 2
Joined: Wed Jan 28, 2015 5:01 pm
Platform: Linux

Wed Jan 28, 2015 6:46 pm Post

Oops - I'm afraid I've posted about this issue as a new topic, sorry!

Should I delete my other post and transfer the content to here?

Steve