Disappearing cursor?[BUG LOGGED]

Be
BethTana
Posts: 16
Joined: Tue Oct 26, 2010 5:12 am
Platform: Mac + Windows
Location: Albury, Australia

Sat Oct 30, 2010 6:17 am Post

Hi everyone,

Since the 29th Oct update I don't seem to be able to see the flashing cursor in documents that shows where the text I type will show up. I have it in the notes section and the synopsis, but not in the main document either in normal or in full screen view.

It's a very minor thing and isn't worrying me (except that I'm used to seeing one), and given that I haven't read any other reports of this, I've probably just done something silly. :roll:

Any suggestions?

Thanks,
Elizabeth

User avatar
mightygitis
Posts: 236
Joined: Tue Oct 26, 2010 3:46 am
Platform: Windows
Location: Hampton Roads
Contact:

Sat Oct 30, 2010 6:42 am Post

Hmm. Could not duplicate, my cursor is still visible in the Editor. I checked the Options menus and didn't see anything about de-activating or hiding the cursor.

Are you in split screen? Is the inspector open? Are you in full screen?
I am running Scrivener Beta 1.4 onWindows XP Home Edition w/ Service Pack 3 installed on a Acer Aspire One netbook computer. I am also running it on Windows Vista Home Basic on a Dell Inspiron E1405 laptop.

Check the Bug List before you post!

Be
BethTana
Posts: 16
Joined: Tue Oct 26, 2010 5:12 am
Platform: Mac + Windows
Location: Albury, Australia

Sat Oct 30, 2010 6:56 am Post

I'm not in split screen. The inspector is open. The cursor is missing from both the normal view and the full screen view. The text is typed, not imported or cut-and-paste. The cursor is missing from all documents, not just new ones. It's easily visible in notes and the synopsis card however.

I'm on Win 7 (64).

User avatar
mightygitis
Posts: 236
Joined: Tue Oct 26, 2010 3:46 am
Platform: Windows
Location: Hampton Roads
Contact:

Sat Oct 30, 2010 7:01 am Post

Any other Win 7 users getting this? I'm on XP and this hasn't happened to me.
I am running Scrivener Beta 1.4 onWindows XP Home Edition w/ Service Pack 3 installed on a Acer Aspire One netbook computer. I am also running it on Windows Vista Home Basic on a Dell Inspiron E1405 laptop.

Check the Bug List before you post!

Ku
Kukuschi
Posts: 14
Joined: Tue Oct 26, 2010 1:13 pm
Platform: Mac + Windows

Sat Oct 30, 2010 9:46 am Post

I am XP user (32) and have the same problem now (but i am very sure i did have it a few hours ago only occasionally but i was not able to cause it intentionally). Now i cannot get rid of it. But i cannot see a cursor in document notes as well (but on index cards)

There are some things that i recognized with this problem in connection with this problem:
viewtopic.php?f=32&t=8755#p73336

Kukuschi wrote:I am using a wacom (intuos 1), too, with a similar effect.
Mouse clicks (using normal intuos pen) does work only limited:

- It is not possible to set or change text cursor position.

- With double click in editor on can select single words or column of words but they are only highlighted in very bright grey and are not "selected" for editing but the cursor jumps to the "edit document" window (in wich the wacom works correct btw!)

- It is not possible to select text in editor window (so it turns blue, ready for editing).

- right click menus do work correct (even left click in the menus does work)

- single left mouse click does not work in binder, to get the same effect as single mouse click one must perform double click.
Same with all menus (exept right click menus). One can only open menu with double click, inside the menus one can use single mouse click.


This has changed: Now i am sometimes (seldom) able to select/highlight text with the intuos pen and to set a (invisible) cursor with single left click (but mostly the cursor jumps to the document notes field where i can write then, but with invisible cursor also). But very often i am not, because clicking (left) in the editor effects not the editor but the right column (index card and document notes). It will open the menu to change between document notes and project notes often or seldom the the created:/modiefied: pull down for index cards.

User avatar
garpu
Posts: 2007
Joined: Mon Oct 25, 2010 9:38 pm
Platform: Linux

Sat Oct 30, 2010 10:11 pm Post

Did any of you with a disappearing cursor change your default font? I did, my cursor disappeared. I changed the font back to default, and the cursor came back.
Slackware-current 64-bit, XFCE

Be
BethTana
Posts: 16
Joined: Tue Oct 26, 2010 5:12 am
Platform: Mac + Windows
Location: Albury, Australia

Sat Oct 30, 2010 10:48 pm Post

Garpu... you're a legend!

Changing the font absolutely solved the problem. I now have a nice little flashing cursor so I can see where I'm going again.

Thanks! :D

Ku
Kukuschi
Posts: 14
Joined: Tue Oct 26, 2010 1:13 pm
Platform: Mac + Windows

Sat Oct 30, 2010 11:10 pm Post

I did not changed the font before cursor disappeared and changing the font does not let it reapear.

Wo
Wolfman
Posts: 23
Joined: Sat Sep 25, 2010 7:16 pm

Mon Nov 01, 2010 9:34 pm Post

I just turned off the "Captilize i" option, clicked Apply and the clicked OK. Cursor gone. So I went back to the Options dialogue, made some change to the editor (indent and ruler units I think) and clicked Apply and OK again. The cursor was back.

Je
Jeco
Posts: 67
Joined: Tue Oct 26, 2010 3:47 pm
Platform: Mac + Windows
Contact:

Tue Nov 02, 2010 3:16 am Post

I lost my cursor as well. I'm not sure what made it disappear. Anyway, I followed Wolfman's steps and got it back. This is certainly a bug.
Writing is sculpturing your dream.

Ku
Kukuschi
Posts: 14
Joined: Tue Oct 26, 2010 1:13 pm
Platform: Mac + Windows

Tue Nov 02, 2010 10:13 am Post

Turn off "capitilize i" worked for me, too. The cursor is back again (intuos has the same problems as before).