Re: Autoselection of text[BUG LOGGED]

Th
The Pencil Neck
Posts: 73
Joined: Mon Oct 25, 2010 5:04 pm
Platform: Windows
Location: Benitachell, Alicante, Spain

Thu Nov 25, 2010 5:02 am Post

I don't see this listed anywhere but it's something that's bothered a lot.

When I go to paste a block of text into the editor, it's auto-selecting the word where I put the cursor and then over-writing the word with the text I'm pasting in. I don't see anywhere in the setup to change that but when I copy and paste, I don't want anything auto-selecting things. That's a pet peeve of mine.

If I use ctl-V to paste the text in, it's usually OK. The auto-select seems to happen when I right-click to pull up the menu to cut/paste.

User avatar
LAP
Posts: 1027
Joined: Tue Sep 21, 2010 5:25 pm
Platform: Windows
Location: Sydney
Contact:

Mon Nov 29, 2010 7:58 pm Post

I can only reproduce this when I right click and select 'Paste Style' i.e. if the cursor is between words a word is highlighted. I can't reproduce for standard cut and paste via menu, shortcut key or right-click?

What version of Windows are you running?

Th
The Pencil Neck
Posts: 73
Joined: Mon Oct 25, 2010 5:04 pm
Platform: Windows
Location: Benitachell, Alicante, Spain

Tue Nov 30, 2010 7:58 am Post

LAP wrote:I can only reproduce this when I right click and select 'Paste Style' i.e. if the cursor is between words a word is highlighted. I can't reproduce for standard cut and paste via menu, shortcut key or right-click?

What version of Windows are you running?


I'm using Microsoft Windows XP Pro, SP 3.

And, yeah, it's only doing it in certain situations with the right-click. If I use ctl-v or the pull down menu to paste in, it's fine. But if I put the cursor at any point touching a word, the word gets automatically selected if I use the right-click menu. It doesn't have to be on a paste. If I just right click and the cursor is in or beside a word, it selects the word. UNLESS, the cursor is between a word and a punctuation mark, in which case it will select the punctuation mark. If the cursor is at the end of a paragraph that ends with a period, then it's fine. If it's between a period and the first word of the next sentence in the paragraph between two spaces, it goes back and selects the period.

It's kinda weird actually.

Li
Lilith
Posts: 351
Joined: Sat Nov 13, 2010 3:50 pm
Platform: Windows
Location: Belgium

Wed Dec 01, 2010 11:21 pm Post

Hi,

This happens to me as well, only on right click.
Win7.

User avatar
LAP
Posts: 1027
Joined: Tue Sep 21, 2010 5:25 pm
Platform: Windows
Location: Sydney
Contact:

Thu Dec 02, 2010 10:32 am Post

Okay, thanks. I'll take a look at this. I've logged it.

pe
perryw
Posts: 54
Joined: Mon Nov 29, 2010 1:31 am
Platform: Windows

Mon Dec 20, 2010 3:58 am Post

Happening to me too. Windows 7

User avatar
mightygitis
Posts: 236
Joined: Tue Oct 26, 2010 3:46 am
Platform: Windows
Location: Hampton Roads
Contact:

Tue Dec 21, 2010 1:08 am Post

Funny story, it does this in the non BETA mac version too. When you right click it highlights a nearby word and brings up the tool tip menu unless you are on a blank line.
I am running Scrivener Beta 1.4 onWindows XP Home Edition w/ Service Pack 3 installed on a Acer Aspire One netbook computer. I am also running it on Windows Vista Home Basic on a Dell Inspiron E1405 laptop.

Check the Bug List before you post!