Problem with saved layouts

Mr
Mrs Tiggy-Winkle
Posts: 33
Joined: Tue Nov 15, 2016 10:27 am
Platform: Windows

Fri Jan 13, 2017 5:30 pm Post

The layout function is not working. When I choose a saved layout, Scrivener applies everything correctly (Binder/Inspector/header/footer/split/no split etc) except which display mode to use (IE scrivenings, corkboard, outliner). It will use the mode that was in use before the layout was activated.

This problem applies to all projects, even brand new ones.

I posted this problem in November and despite having almost 50 views, no-one has been able to suggest a solution. Would love an answer to this one!

User avatar
AmberV
Posts: 24287
Joined: Sun Jun 18, 2006 4:30 am
Platform: Mac + Linux
Location: Ourense, Galiza
Contact:

Wed Jan 18, 2017 9:12 pm Post

Thanks, I can reproduce that problem. It should indeed be saving the view mode for each split as part of the layout. I'll see it's added to the list.
.:.
Ioa Petra'ka
“Whole sight, or all the rest is desolation.” —John Fowles

Mr
Mrs Tiggy-Winkle
Posts: 33
Joined: Tue Nov 15, 2016 10:27 am
Platform: Windows

Wed Jan 18, 2017 9:26 pm Post

Thank you so much. And incidentally it's not just in split screen but single editor too. And of course it affects all projects - even brand new ones - as layouts is a cross-project feature. I don't suppose there's a handy workaround is there? Is it an actual bug or specific to my version?

User avatar
AmberV
Posts: 24287
Joined: Sun Jun 18, 2006 4:30 am
Platform: Mac + Linux
Location: Ourense, Galiza
Contact:

Wed Jan 18, 2017 9:30 pm Post

It looks like a universal bug. There was no way to avoid it that I could find, sorry about that! I'm not sure when that crept in as I know it used to work, and of course selecting the view mode is one of the central reasons for this feature to exist in the first place.
.:.
Ioa Petra'ka
“Whole sight, or all the rest is desolation.” —John Fowles

Mr
Mrs Tiggy-Winkle
Posts: 33
Joined: Tue Nov 15, 2016 10:27 am
Platform: Windows

Wed Jan 18, 2017 9:47 pm Post

OK. Well, thanks again. I'm glad I've at least flagged it up as a bug!