Batch rename items in Binder?

Fa
Fant
Posts: 137
Joined: Mon Nov 14, 2016 12:09 am
Platform: Windows

Tue Dec 27, 2016 6:23 pm Post

How can one in a single step rename the names of selected items (documents / folders) in the Binder? E.g. remove the first / last 5 chars of the name of the items or add a string or replace “http” with “www” and so on?
Windows 10 Home, 64bit | newest stable Scrivener

User avatar
devinganger
Posts: 2677
Joined: Sat Nov 06, 2010 1:55 pm
Platform: Mac, Win + iOS
Location: Monroe, WA 98272
Contact:

Mon Jan 02, 2017 8:57 pm Post

I do not believe you can accomplish that in the Binder.
--
Devin L. Ganger
Not a L&L employee; opinions are those of my cat
Life has a way of moving you past wants and hopes -- Kevin Flynn

Online
User avatar
AmberV
Posts: 24886
Joined: Sun Jun 18, 2006 4:30 am
Platform: Mac + Linux
Location: Ourense, Galiza
Contact:

Mon Jan 02, 2017 10:32 pm Post

So long as you’re thinking along the lines of text replacement, then the Edit/Find/Project Replace... command is capable of isolating its results to the Title field alone. This won’t let you insert or arbitrarily remove a number of characters naturally, but the www => http://www bit would be possible.

Oh and it is for now global, not based on selection; more options are planned for (including, hopefully, regular expressions, which would do all of what you want).
.:.
Ioa Petra'ka
“Whole sight, or all the rest is desolation.” —John Fowles

Fa
Fant
Posts: 137
Joined: Mon Nov 14, 2016 12:09 am
Platform: Windows

Thu Jan 12, 2017 7:39 pm Post

Thank you very much devinganger and AmberV,

Very great.

Okay, not by selection, it's a pity.

I assume, (a kind of) preview of what will be replaced is not available and a display of the amount of strings / titles which will be replaced or are replaced.

More options, fine.

Many thanks again
Windows 10 Home, 64bit | newest stable Scrivener

Online
User avatar
AmberV
Posts: 24886
Joined: Sun Jun 18, 2006 4:30 am
Platform: Mac + Linux
Location: Ourense, Galiza
Contact:

Thu Jan 12, 2017 9:19 pm Post

There is no preview, it's a pretty simple user interface for that feature. In most cases a preview would not be practical or useful---setting it to only impact titles is an edge case, most people use it to trawl through every string in the project.
.:.
Ioa Petra'ka
“Whole sight, or all the rest is desolation.” —John Fowles

Fa
Fant
Posts: 137
Joined: Mon Nov 14, 2016 12:09 am
Platform: Windows

Thu Jan 12, 2017 9:26 pm Post

Alright, thank you very much
Windows 10 Home, 64bit | newest stable Scrivener