V3 Binder: Can't edit the text when select it and the font color will turn white

du
dunno
Posts: 2
Joined: Sat Dec 16, 2017 11:15 pm
Platform: Mac

Sat Dec 16, 2017 11:31 pm Post

i think this is just me
Hope you guys will understand this from the pic...
1. After selecting "las claves 1", the font color will turn into white
2. I can't edit any other new text but the first text I create

This is [not very nice]!!
Attachments
1.png
1.png (49.06 KiB) Viewed 2631 times

du
dunno
Posts: 2
Joined: Sat Dec 16, 2017 11:15 pm
Platform: Mac

Sat Dec 16, 2017 11:42 pm Post

Ah.........After posting this, I accidentally selected "binder selection affects" to "current editor" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: and it worked?? Why this is not default......

So the first problem is fixed.... but the font color bug still exists!

User avatar
KB
Site Admin
Posts: 20505
Joined: Tue Jun 13, 2006 11:23 pm
Platform: Mac
Location: Truro, Cornwall
Contact:

Wed Dec 20, 2017 5:18 pm Post

"Current Editor" *is* the default, you must have changed it at some point in your project, or perhaps experimented with some of the Layouts?

Another user reported the font colour issue but so far we have not been able to reproduce it. Does it persist when you close and reopen the project?

All the best,
Keith
"You can't waltz in here, use my toaster, and start spouting universal truths without qualification."

GW
GWT251965
Posts: 1
Joined: Sat Dec 23, 2017 9:33 am
Platform: Mac

Sat Dec 23, 2017 9:47 am Post

I've had the font color problem as well, in 3.0 and 3.0.1:

Screen Shot 2017-12-23 at 09.31.45.png
Screen Shot 2017-12-23 at 09.31.45.png (20.55 KiB) Viewed 2539 times

If you close and then open the enclosing folder (C or D in this case) the filename font returns to black. But then sticks on white again as you click between the files. On reopening a project the font is black, but again, the problem persists as you click between the files.

G

ly
lyceum
Posts: 2
Joined: Sun Dec 24, 2017 11:23 am
Platform: Mac

Sun Dec 24, 2017 12:08 pm Post

I'm seeing white text in the binder document titles as well. But more often, there is no change at all to the background color of a document title after clicking on it. Creepy. The links work and fetch the documents OK though.

HOWEVER...

In the Preferences window, the sidebar clickable choices work only intermittently for me and often not at all... no background color change and no fetching of the indicated screen. No go. Nada. Dead.

Using a new project document or one converted from version 2.9 makes no difference... same troublesome behavior. Hope you can fix this soon as I like what I can see of this new version.

User avatar
KB
Site Admin
Posts: 20505
Joined: Tue Jun 13, 2006 11:23 pm
Platform: Mac
Location: Truro, Cornwall
Contact:

Fri Jan 05, 2018 4:50 pm Post

Unfortunately I've so far been unable to reproduce any of these issues. Hopefully someone will be able to provide me with a way of reproducing it soon. What happens if you restart the app? Does it start working properly then?
"You can't waltz in here, use my toaster, and start spouting universal truths without qualification."

Yu
Yuusharo
Posts: 1
Joined: Fri Jan 05, 2018 6:22 pm
Platform: Mac

Fri Jan 05, 2018 6:27 pm Post

Same issue here, although it's worse than just white text. The entire binder doesn't render at all for me unless I resize the window, then the interface 'updates', but then stops updating after that. The preferences window also does not update itself at all, making it impossible to change any settings.

I used the application for about two minutes before the interface started going crazy on me. I've tried restarting the app, rebooting my Mac, deleting and reinstalling the app… nothing helps. As it stands, this application is completely unusable for me, and nothing I do restores functionality :(

I'm running Sierra 10.12.6 on a non-retina MBP Late-2011.

se
serserrano
Posts: 5
Joined: Thu Dec 28, 2017 9:33 pm
Platform: Windows

Sun Jan 21, 2018 12:44 am Post

same problem here, scrivener 3.0.1

User avatar
KB
Site Admin
Posts: 20505
Joined: Tue Jun 13, 2006 11:23 pm
Platform: Mac
Location: Truro, Cornwall
Contact:

Mon Jan 22, 2018 1:26 pm Post

Unfortunately we are still unable to reproduce the problem on any of our machines. Does the problem go away when you restart Scrivener (fully quit and restart)? If so, please try turning on "Show internal error alert" in Preferences > General > Warnings and let us know if any errors are thrown the next time this occurs.

Thanks and all the best,
Keith
"You can't waltz in here, use my toaster, and start spouting universal truths without qualification."

User avatar
sageimac
Posts: 23
Joined: Thu Apr 22, 2010 11:06 pm
Platform: Mac
Location: USA

Tue Jan 23, 2018 4:56 am Post

Scrivener 3.0.1
New project from a blank template.
Restarting Scrivener and it starts fine.
Attachments
Screen Shot 2018-01-22 at 11.45.12 PM.png
Click on the first item and it is highlighted blue with white font
Screen Shot 2018-01-22 at 11.45.12 PM.png (20.53 KiB) Viewed 2186 times
Screen Shot 2018-01-22 at 11.45.25 PM.png
Cllick on the second item and the first one stays white font
Screen Shot 2018-01-22 at 11.45.25 PM.png (19.38 KiB) Viewed 2186 times
Screen Shot 2018-01-22 at 11.45.50 PM.png
And it keeps going.
Screen Shot 2018-01-22 at 11.45.50 PM.png (19.15 KiB) Viewed 2186 times

User avatar
KB
Site Admin
Posts: 20505
Joined: Tue Jun 13, 2006 11:23 pm
Platform: Mac
Location: Truro, Cornwall
Contact:

Tue Jan 23, 2018 2:41 pm Post

Unfortunately, as I say, we cannot reproduce it, and it seems only to affect a handful of users (otherwise we'd be inundated with similar reports), so at the moment it is very difficult to figure out what is going on.

- What version of macOS are you on?
- What machine are you using?
- What happens if you reset your Preferences to the defaults? Could it be a specific Preference that is triggering this?
- Does this happen in all projects or only in one?
- If only in one, are there any specific settings applied via the Binder (such as labels visible etc)?
- Try logging into a different account on the same machine (e.g. a Guest account or set up a temporary account) - does the bug appear there, too?

Thanks,
Keith
"You can't waltz in here, use my toaster, and start spouting universal truths without qualification."

User avatar
sageimac
Posts: 23
Joined: Thu Apr 22, 2010 11:06 pm
Platform: Mac
Location: USA

Tue Jan 23, 2018 5:18 pm Post

macOS High Sierra v 10.13.2
MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015)
Processor 2.2 GHz Intel Core i7
Memory 16 GB 1600 MHz DDR3

This happens on any new project, even after resetting preferences to default. Note that this is happening straight out of the box, with no changes to any settings.
I tried a guest account with the same results.

User avatar
AmberV
Posts: 22425
Joined: Sun Jun 18, 2006 4:30 am
Platform: Mac + Linux
Location: Santiago de Compostela, Galiza
Contact:

Tue Jan 30, 2018 2:20 pm Post

Since the bug seems to revolve around the transformation of text colour, when displayed against a background that necessitates it being displayed in white for the duration of it being selected, I wonder if maybe toggling the Base selection color on background option off might be a good test. That would have the binder use the System Preferences colours for highlight (same as Finder). I don’t know if it would actually switch over to a more native code for displaying the highlight + text though, it might just be using the same engine with a different set of preferences.
.:.
Ioa Petra'ka
“Whole sight, or all the rest is desolation.” —John Fowles

User avatar
sageimac
Posts: 23
Joined: Thu Apr 22, 2010 11:06 pm
Platform: Mac
Location: USA

Sun Feb 11, 2018 8:02 pm Post

I tried changing the settings in Preferences, Appearance, Binder, Options trying different combinations of "Show current editor document indicator" and "Base selection color on background color". I tried restarting S3 with the different settings, but the Binder text still stays white font after highlighting.