Export is not UTF-8

fl
flimofly
Posts: 11
Joined: Sat Nov 14, 2009 11:19 pm

Sat Feb 06, 2010 8:09 pm Post

When I compile my Scrivener draft to MultiMarkDown, the resulting txt file is not UTF-8 but Mac OS Roman, so accents don't get processed.

Very strange, because encoding=utf-8 in multimarkdown.xslt.

User avatar
KB
Site Admin
Posts: 20922
Joined: Tue Jun 13, 2006 11:23 pm
Platform: Mac
Location: Truro, Cornwall
Contact:

Sat Feb 06, 2010 8:20 pm Post

Which version of Scrivener are you using? It is set to export using UTF8 encoding for MMD...

fl
flimofly
Posts: 11
Joined: Sat Nov 14, 2009 11:19 pm

Sat Feb 06, 2010 8:28 pm Post

I'm using 1.53. Can I change the export encoding for MMD in the frontend somewhere too?

User avatar
KB
Site Admin
Posts: 20922
Joined: Tue Jun 13, 2006 11:23 pm
Platform: Mac
Location: Truro, Cornwall
Contact:

Sat Feb 06, 2010 8:59 pm Post

No, there are no encoding options in Scrivener, I'm afraid. I'm wondering if a user of MMD can shed any light on this, though, as Scrivener is definitely using UTF8 as its encoding. Sorry that's not more help, but I just tried using Compile to MMD and the accents appeared fine in a test file, so I think the problem must lie elsewhere in the MMD export process. (I'm not saying it's definitely not something I need to do anything about, just that as I'm no MMD expert, I don't understand what the problem is either. :) )
All the best,
Keith

fl
flimofly
Posts: 11
Joined: Sat Nov 14, 2009 11:19 pm

Thu Feb 11, 2010 2:13 pm Post

No one else this problem? :roll:

User avatar
gr
Posts: 2301
Joined: Wed Feb 14, 2007 3:57 am
Platform: Mac + iOS
Location: Florida

Mon Feb 15, 2010 4:05 am Post

flimofly wrote:When I compile my Scrivener draft to MultiMarkDown, the resulting txt file is not UTF-8 but Mac OS Roman, so accents don't get processed.



Any chance it is the app you opened the result in that is the culprit here? Just fishing.

--Greg

User avatar
david_b
Posts: 19
Joined: Sun Dec 31, 2006 2:06 pm
Location: Paris, France
Contact:

Wed Feb 24, 2010 3:40 pm Post

flimofly wrote:No one else this problem? :roll:

MMD seems to be exported as UTF-8 file here, using Scrivener 1.53 (and writing in French) ;)