Where did my italics go?

in
infmom
Posts: 3
Joined: Mon Nov 16, 2009 11:00 pm

Mon Nov 16, 2009 11:03 pm Post

Yesterday, I was trying to format a sentence as italics. I pressed cmd-I. Or I thought I did, but apparently I pressed something else and the whole sentence vanished. I pressed cmd-Z to get it back, and ever since then, I can't format anything in that chapter as italics--the command's greyed out in the menu, too. Any idea how I messed this up and how I can fix it?

User avatar
KB
Site Admin
Posts: 20716
Joined: Tue Jun 13, 2006 11:23 pm
Platform: Mac
Location: Truro, Cornwall
Contact:

Tue Nov 17, 2009 12:08 am Post

Hi,

It sounds as though you have changed to a font that doesn't support italics, such as Lucida Grande. Try selecting all the text and changing the font (call up the font panel by hitting cmd-T or by going to Text > Font > Show Fonts) to whatever you usually use (such as Optima, Times New Roman or whatever).

Hope that helps.
All the best,
Keith

in
infmom
Posts: 3
Joined: Mon Nov 16, 2009 11:00 pm

Tue Nov 17, 2009 8:52 pm Post

Thank you! That was indeed what happened. But I didn't consciously change the font. I wonder how that happened? Anyway, I changed it back and that solved the problem. Yay! :)

User avatar
JohnstonMR
Posts: 22
Joined: Wed Mar 25, 2009 9:49 pm
Platform: Mac
Location: Sacramento, CA, USA
Contact:

Tue Feb 23, 2010 7:09 pm Post

infmom wrote:Thank you! That was indeed what happened. But I didn't consciously change the font. I wonder how that happened? Anyway, I changed it back and that solved the problem. Yay! :)


I've been having the same problem; I have no idea how I changed the font. Glad I came here to see what it could be!