Cannot Hide Scapple

To
TomMcIn
Posts: 10
Joined: Tue May 14, 2013 3:39 am
Platform: Mac

Tue May 14, 2013 3:43 am Post

Neither Cmd-H nor the menu item will Hide the Scapple windows.

User avatar
KB
Site Admin
Posts: 19183
Joined: Tue Jun 13, 2006 11:23 pm
Platform: Mac
Location: Truro, Cornwall
Contact:

Tue May 14, 2013 1:02 pm Post

Hi,

This works fine for me. Could you please open Console.app (from Applications/Utilities) and see if any errors get reported there when you try to hide Scapple?

Thanks,
Keith
"You can't waltz in here, use my toaster, and start spouting universal truths without qualification."

To
TomMcIn
Posts: 10
Joined: Tue May 14, 2013 3:39 am
Platform: Mac

Tue May 14, 2013 2:00 pm Post

Nothing gets added to the end of the All Messages window in Console on either the menu or Cmd-H. Hiding works for all the other applications so assuming it is not the mouse or a general setting for Cmd-H.
I am running an unregistered version 1.0.
Oops. Just found that Quitting and Opening the last document caused the Hide to start working again.

User avatar
KB
Site Admin
Posts: 19183
Joined: Tue Jun 13, 2006 11:23 pm
Platform: Mac
Location: Truro, Cornwall
Contact:

Wed May 15, 2013 11:24 am Post

Hmm, that's weird. What if you search the Console for "Scapple"? The error might have got thrown earlier, causing erratic behaviour.
Thanks,
Keith
"You can't waltz in here, use my toaster, and start spouting universal truths without qualification."

To
TomMcIn
Posts: 10
Joined: Tue May 14, 2013 3:39 am
Platform: Mac

Wed May 15, 2013 1:25 pm Post

Occurrences of Scapple in Log

051113 9:22:56.834 PM KeyCue: *** process changed (B) from Process "Scapple" (SCPL) 1.0 to Process "DragThing" (Dock) 5.9.9

051413 7:00:00.705 AM Scapple: Error loading /Users/tomm/Library/ColorPickers/RCWebColorPicker.colorPicker/Contents/MacOS/RCWebColorPicker: dlopen(/Users/tomm/Library/ColorPickers/RCWebColorPicker.colorPicker/Contents/MacOS/RCWebColorPicker, 265): no suitable image found. Did find:
/Users/tomm/Library/ColorPickers/RCWebColorPicker.colorPicker/Contents/MacOS/RCWebColorPicker: no matching architecture in universal wrapper

051413 7:00:48.905 AM KeyCue: *** process changed (A) from Process "Scapple" (SCPL) 1.0 to Process "Safari" (sfri) 6.0.4

User avatar
KB
Site Admin
Posts: 19183
Joined: Tue Jun 13, 2006 11:23 pm
Platform: Mac
Location: Truro, Cornwall
Contact:

Wed May 15, 2013 3:02 pm Post

Hi,

The log tells us two things:

1. You have a colour picker plugin on your system entitled RCWebColorPicker (a quick Google suggests it's from here: http://www.rubicode.com/Software/RCWebColorPicker/ ) which is not compatible with universal apps (i.e. it's very old). I would recommend deleting this colour picker.

2. KeyCue (http://www.ergonis.com/products/keycue/ ? ) is causing some app switching.

It's possible that either of these could be the issue - especially seeing as KeyCue has something to do with keyboard shortcuts - but also possible that they are both unrelated. If the issue is persistent, I would suggest ensuring that the colour picker plugin is deleted and that KeyCue is turned off and test to see if that helps.

All the best,
Keith
"You can't waltz in here, use my toaster, and start spouting universal truths without qualification."